NAŠE OSOBLJE

Emina Mehić (Menadžer Programa)

Zovem se Emina Mehić i dolazim iz Mostara. Trenutno sam uposlena na Nastavničkom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru kao asistent na odsjeku Hemija. Također sam jedan od program menadžera LAB 2020 programa. Pored toga što uživam u izučavanju prirodnih nauka, volim rad s mladima i aktivizam u lokalnoj zajednici. Zbog toga me čini jako sretnom što ću ove godine biti u prilici, zajedno sa mladim timom, prenijeti znanja iz prirodnih nauka na srednjoškolce. Od LAB programa očekujem nezaboravno druženje, upoznavanje mladih i entuzijastičnih ljudi, te razmjenu ideja. Vidimo se uskoro!

Freya Nowell (Menadžer Programa)

Moje ime je Freya i ja sam jedan od program menadžera LAB 2020. Dolazim iz Londona u Ujedinjenom Kraljevstvu. Studirala sam i radila u oblasti obrazovanja već nekoliko godina (za škole, dobrotvorne organizacije i jedan univerzitet) i trenutno sam uposlena kao učiteljica u osnovnoj školi u Londonu. Već 10 godina radim i upravljam obrazovnim projektima u Mostaru i strastveno se bavim osnaživanjem mladih putem visokokvalitetnih obrazovnih projekata kao što je LAB! Jedva čekamo da se uskoro vidimo na LAB programu i započnemo dvije nedjelje učenja i zabave!

Bruno Stojčić (Menadžer Programa)

Zdravo svima! Moje ime je Bruno i dolazim iz Mostara. Trenutno studiram biologiju i njemačku književnost na Macalester College-u u Minnesoti! Ja sam jedan on menadžera LAB programa 2020. Pored mnogo obaveza vezanih za fakultet, bavim se organizacijom projekata poput ovog. Eksperimentalna i “workshop based” nastava i edukacija me jako zanima i stoga jedva čekam da ovo ljeto zajedno upoznamo prirodne znanosti na eksperimentalni način. Očekujem da ćemo zajedno prisustvovati u zabavnim eksperimentima i radionicama te jedva čekam da se upoznamo za nekoliko tjedana!

Mirsada Čehić (Predavač Biologije)

Moje ime je Mirsada Ćehić. Završila sam studij Biologija, na Nastavničkom fakultetu, Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru. Stekla sam zvanje Bachelor- profesor Biologije. Nakon stoga upisujem master studij Konzervacijske biologije i ekologije, također na Nastavničkom fakultetu. Trenutno, nisam zaposlena jer sam skoro završila studije. Naravno, očekujem posao u svojoj struci i nadam se da ću uskoro dobiti priliku da pružam i dijelim znanje koje sam stekla prilikom studiranja. Samim tim smatram da je LAB idealan projekat koji nama mladima pruža da se što više usavršavamo u svojoj struci, širimo znanja, vještine itd. Kao predavač u većini slučajeva bazirat ću se na užu oblast Zoologija, uključujući različite terenske i praktične vježbe. Ovim projektom nastojimo da probudimo interesovanje ljudi prema prirodnim naukama, da ih što vise približimo mlađim generacijama kroz radionice, edukacije itd.

Amina Čolaković (Predavač Kemije/Hemije)

Moje ime je Amina Čolaković i dolazim iz Mostara. Apsolvent sam hemije na  Nastavničkom fakultetu Univerziteta “Dzemal Bijedić” u Mostaru. Skupa ćemo učiti neke osnove hemije kao i to da je hemija svuda oko nas. Naučiti ćemo i na koji način je primjenjujemo u svakodnevnom životu a nećemo izostaviti ni zabavne eksperimente. U slobodno vrijeme volim slušati muziku, gledati filmove i ispijati duge kafe na mostarskom suncu. Jako se radujem druženju i upoznavanju mladih hemičara i nadam se da se vidimo u što većem broju.

Šerin Kazimić (Predavač Kemije/Hemije)

Moje ime je Šerin Kazimić i dolazim iz Mostara. Studentica sam četvrte godine hemije na  Nastavničkom fakultetu Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru. Tokom dvije sedmice družiti ćemo se skupa na predavanjima iz hemije. Želja mi je da znanje koje sam stekla tokom školovanja prenesem na učenike, da skupa vidimo da hemija nije toliko teška i da na zanimljiv način otkrijemo šta je to hemija i šta ona izučava. Naravno da uradimo što više zanimljivih eksperimenata. Pored hemije volim da se bavim sportom i to odbojkom. Veselim se našem druženju i nadam se da se vidimo u što većem broju.

Ana Šimić (Predavač Fizike)

Ja sam Ana Šimić, iz Mostara sam. Po struci magistra matematike i fizike, ovo je treća godina kako dio svojih znanja pokušavam prenijeti učenicima jedne mostarske srednje škole. Inače, jako volim muziku, svirke, kreativnost uopće, boje, smijanje, šašavost, šetnje, rijeke, šume itd..od hobija bih izdvojila sviranje klavijatura i, u novije vrijeme, pomalo i bubnjeva. Na LAB programu ću predavati fiziku. Veselim se novim saznanjima, poznanstvima, iskustvima, pokusima i “istraživačkoj magiji” u LAB programu.